I Challenge 2011


Enguany quatre pobles s'han juntat perquè els duatlons que organitzaven formassin part d'una sola classificació. D'aquesta manera va nèixer la Challenge duatló d'estiu.

Així idò me vaig inscriure a les quatre proves. També ho varen fer en Tià Adrover com individual i en Damià per equips, però durant les quatre proves hem coincidit un munt d'Estiracames i amics de Vilafranca.

Aquestes son les cròniques de les quatre proves:

VI Duatló popular de Sa Coma. 15/08/11:


Ja hem fet la primera de les 4 duatlons de la Challenge.
Entre els Estiracames n'haviem xerrat molt d'aquesta duatló i erem bastants els que hi voliem participar.

El circuit ha estat com els altres anys:
- Una primera serie de carrera a peu de 3 kms., en gran part pel transcorregut que després haviem de fer ses 3 voltes amb BTT. La primera part amb cert desnivell i la segona més tècnica amb molta pedra.
- La segona sèrie han estat tres voltes a un circuit de 4 kms., amb trams de pista, altres de tiranys on ens embossavem i d'altres més tècnics amb pedra on era difícil mantenir el ritme.
- Per acabar, una volta de 2 kms. a peu, part d'ell per arena.

Entre els participants individuals:
- En Sebastià Adrover ha quedat classificat el 41; quint com M40, amb un temps total de 1:01:38.
- N'Amador va quedar es 54, amb 1:03:41, boníssim.
- Jo he fet el 99, amb un temps total de 1:11:46. Durant el darrer km. de carrera a peu m'ha vengut un flato que me feia molt de mal i he hagut de caminar durant una bona estona.

Entre el participants per equips:
- En Damià ha quedat el 20, amb 0:55:37.
- N'Angel y en Jaume Artigues han fet 0:59:42 i han quedat els 28.
- En Xavier de Petra ha fet 1:02:44 i han quedat els 45.
- En Pipo ha acabat el 48 amb un temps de 1:03:32.


II Duatló cross de Sant Joan. 20/08/11:A l'hora de partir cap a Sant Joan feia una calor i un baf que me feien pensar que ho passaria molt malament. Això afagit a la duresa del circuit de MTB i a la incertesa del meu rendiment corrent, me feia pensar amb una duatló amb pitjors sensacions que la de Sa Coma.
Però va ser a l'enrevés. Vaig aconseguir correr a bon ritme, i vaig disfrutar de ses dues voltes amb sa bici. La darrera sèrie a peu també la vaig fer amb bon temps.

Els resultats dels vilafranquers varen ser:

Individuals:
- N'Amador me va tornar a guanyar, fent un temps de 1:20:05 i acabant es 32 a la classificació
- Jo vaig fa un temps de 1:23:45, quedant es 41.
En total varen acabar 71 participants.


Per equips:
- En Masena va acabar es 8 amb 1:09:44.
- En Damià va fer es 11 amb 1:10:48
- En Miquel Firestone participava amb en Toni "Marrantxó" i varen fer els 22 amb 1:23:26
Varen acabar 25 equips


Ens veim a Vilafranca, el duatló de canostra.


Combinada Duatló de Vilafranca. 03/09/11:Tenia moltes ganes que arribàs aquest dia i tornar a fer el duatló del meu poble.
Precisament aquest va ser el duatló que vaig triar l'any passat per competir per primera vegada totsol. Només sortia a correr uns dies al mes, i feia entre 5 i 6 kms. i acabava reventat. L'any passat m'ho vaig passar molt bé, però ara era l'hora de veure les millores, després de tot un any entrenant un poc més, però amb la mateixa premisa de cada duatló al que participit, passar-ho bé i riure.
Ademés hi ha hagut un munt de companys que han participat, tant estiracames, com companys de Triats.som, coneguts,...
I com no, també un munt de cares conegudes que a cada volta m'animaven i m'ajudaven a passar-ho millor: sa meva dona i es meu fill, na Marga sa meva cosina amb en Marc, en Pep Mut, en Toni Chapira, n'Esteve Molondro, na Cata d'en Joan Font, en Toni Puil, en Migue (Cuoyot) amic i company de feina, en Román, ...

Així idò, a les 18:00h. en Toni Mesquida ha donat sa sortida de la prova. Tenia dubtes de com m'aniria la carrera, ja que fa una setmana que estic patint una periostitis tibial sobre tot a la cama esquerra i passava pena que el mal me privàs de correr còmode. Per sort no m'ha molestat i he pogut dur un bon ritme.
La part de bicicleta l'he trobat més divertida que l'any passat, tot i que més exigent ja que pràcticament no hi havia descans i en tot moment hem hagut de rodar a tota. He anat les primeres 2 voltes amb un mateix grup, però a la tercera m'he trobat molt còmode i he pogut avançar varies posicions. Al final he arribat amb bons condicions per fer bé la darrera part de carrera.
I durant la darrera part de carrera he hagut d'anar variant el ritme en funció d'una amenaça de flato que tenia, però al final he quedat satisfet del temps que he fet.

Llàstima amb els problemes que hi ha hagut amb l'obtenció dels resultats, cosa que ha fet que hi hagués queixes de la feina d'Elitechip. La veritat és que a totes les proves a les que he participat durant aquest any sempre han fet molt bona feina, tenint el resultats en molt poc temps i fent entregues de premis molt ràpid, però avui no han tengut el dia.

Els resultats dels vilafranquers i estiracames han estat:

Individuals:
 • En Tià Adrover ha fet un temps de 0:59:59, quedant el 17 a la general, tercer a M40 i primer a la classificació local.
 • N'Amador ha fet un temps de 1:04:20, quedant el 46 a la general i 11 a M25.
 • Jo he fet un temps de 1:04:31, quedant el 48 a la general, el 23 de M30 i segon a la classificació local.
 • En Miquel Firestone ha fet un temps de 1:05:28, quedant el 59 a la general, el segon a M50 i tercer a la classificació local.
Per equips:
 • En Masseno ha fet el 6 amb 0:53:05.
 • En Joan Morlà ha fet el 13 amb 0:55:35.
 • En Damià ha fet el 14 amb 0:56:09.
 • N'Angel i en Jaume Peller han fet els 20 amb 0:58:47
 • En Pipo ha fet es 24 amb 1:00:56.
 • En Jaume Chapira ha fet el 30 amb 1:03:14
 • En Toni Marranxó i el Lito han fet els 33 amb 1:04:49
Vos deix algunes fotos del dia:

IV Duatló d'Artà. 10/09/11:

Ja ha arribat el darrer dels quatre duatlons de la Challenge.
Es dimecres en Pipo, en Miquel "Firestone" i anarem anat fins a Artà per, juntament amb n'Amador i dos amics, rodar pel circuit. El varem trobar molt ratoner i divertit, però estret i tècnic. Ja en aquell moment vaig pensar que m'ho passaria molt bé.

Me pensava que la carrera seria a les 18:00h. com les altres tres, però va ser a les 17:30h. En Damià me va haver d'agafar els dorsals, ja que vaig arribar amb el temps just de preparar-ho tot i correr uns 10 minuts per encalentir.
Al final el recorregut de la carrera no va ser el que deia la web de 3+12+2, si no que varen ser 4,5+15+3, lo que va provocar que fos més llarg de lo pensat.
La primera part de la carrera la vaig fer a motl bon ritme. Ja es dematí me trobava molt bé i durant els 4,5 kms. ho vaig poder comprovar.
Els 15 kms. de bicicleta varen ser distints de lo que esperava. Ja me imaginava que hi hauria embossos, que seria mal de fer tenir ritme tot el temps, que les parts tècniques les trobaria més difícils que el dimecres, ... i així va ser. Fins a la darrera volta no vaig poder rodar realment a gust, de fet va ser el meu millor parcial, suposant que hauria d'estar més cansat!.
A les primeres voltes hi havia embós a tots els llocs on ens baixàvem de la bicicleta, ja fos per amunt o per avall.
En Guillem Martí me va doblar a mitat de la tercera volta, és un passada el ritme que duu aquest atl·lot.
Poc abans qui me va agafar va ser en Miquel i com que duia millor ritme que jo li vaig agafar roda, però als pocs minuts vaig tenir un problema amb els canvis trasers i me va fugir. A partir d'aquí he rodat gran part totsol fins a la T2.
I la darrera part de carrera també me va anar bé. El gemelo dret me tirava un poc, i també els isquios de l'esquerra, però vaig correr molt còmode i els darrers 400-500 metres els vaig fer esprintant.

El resultats dels vilafranquers i Estiracames varen ser:

Individuals:
 • N'Amador ha fet un temps de 1:23:37, quedant el 14 a la general i segon a M25.
 • En Tià Adrover ha fet un temps de 1:26:12, quedant el 21 a la general, sext a M40.
 • En Miquel Firestone ha fet un temps de 1:30:49, quedant el 29 a la general i primer a M50.
 • Jo he fet un temps de 1:31:21, quedant el 31 a la general, el 14 de M30.
Per equips:
 • En Damià ha fet el 9 amb 1:18:54.
 • En Masseno i en Toni Marranxó han fet els 11 amb 1:20:46

Classificació general de la Challenge:

Individuals:

15 - Amador Juan Nebot Massanet. 1 a M25 Elite: 652 punts
18 - Matias Amengual Salas. 10 a M30 Master: 592 punts
28 - Sebastian Adrover Duran. 6 a M40: 545 punts (no va participar a Sant Joan)

Per equips:

4 - Daniel Arce i Damia Gari: 1040 punts
8 - Antoni Oliver y Biel Barceló: 675 punts (a Sant Joan sa mtb la va fer en Miquel Firestone, i a Artà en Masseno, que no tenia corredor).

I com a fi de festa, el divendres 30 tots els participants de la Challenge tenim un sopar a Es Cruce on se fara entrega dels premis de la classificació general i hi haurà obsequis per a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada